GİMDER, CEF-Slovenia davetiyle AB Sürecine ilişkin toplantıya katıldı

Sayın Nuri ATEŞ, MEB Bakan Yardımcısı Sayın Reha DENEMEÇ ve CEF Direktörü Sayın Jana Repanšek

Balkan ülkeleri ve Türkiye’ye  AB sürecinde  destek sunmayı amaçlayan, AB Fonu destekli yeni bir proje Balkan Ülkeleri ve Türkiye’den bakanlar ve üst düzey temsilcilerin katılımı ile Slovenya’da başladı.  Finans Mükemmeliyet Merkezi (www.cef-see.org) ev sahipliğinde yapılan  ve  üç yıl sürecek olan  başlangıç ​​toplantısı için Avrupa Komisyonu , katılımcı ülkeler ve  diğer uluslararası kuruluşların üst düzey temsilcileri bir araya geldi.  Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “Yapısal Reformların ve Mali Çerçeveler” başlıklı toplantı 26-27 Şubat tarihinde Ljubljana’da gerçekleştirildi

Üst düzey toplantıda yapısal reformlar ve bu reformların ülkelerin mali çerçevelerine entegrasyonunu ele alındı.  AB yolunda, Batı Balkanlar ve Türkiye ekonomilerinin AB tek pazarının rekabetçi yapısına uygun hale   getirilmesi sürecinde uygulanması gerekli politika araçları üzerinde duruldu. Mali disiplinden taviz vermeksizin ,sürdürülebilir  büyümeyi sağlayacak  yapısal ekonomik ekonomik programlar üzerinde bilgi alışverişinde bulunuldu.

Türkiye’den Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sayın Reha DENEMEÇ,Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı adına Sayın Taşkın BABAOĞLAN’ın yer aldığı programa GİMDER adına Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı yöneticilerinden Sayın  Nuri ATEŞ katılım sağladı.

Bu programın yöneticiliğini üstlenen ve aynı zamanda Güney Doğu Avrupa’daki kamu görevlilerinin kapasite gelişimini de eğitimleriyle destekleyen Ljubljana Finans Mükemmeliyet Merkezi ile bundan sonra daha çok iletişim içerisinde olmayı ümit ediyoruz.

Finansal Mükemmeliyet Merkezi Direktörü Sayın Jana Repanšek’e , Organizasyon Koordinatörü Sayın  Bensu Gövsa Tulgar’a, Program Koordinatörü David Šturm’a, Program Uzmanı Bojana Crnadak’a ve tüm Center of Excellence in Finance ekibine  GİMDER’i bu önemli organizasyona davet ettikleri ve samimiyetleri için ayrı ayrı teşekkürü borç biliriz.

Ayrıca Slovenya’da bulunduğumuz süre içerisinde bizi ülkemizde hissettiren Lübliyana Büyükelçimiz Sayın Esen ALTUĞ’a ve Sayın Doğan GÜNEŞ’e ilgi ve alakalarından dolayı teşekkürümüzü sunarız.

Slovenya Büyükelçisi Sayın Esen ALTUĞ’un davetinden

Program Koordinatörü Sayın David Šturm