ÖKC VE ELEKTRONİK TİCARET

ÖKC VE ELEKTRONİK TİCARETE İLİŞKİN TEBLİĞLER YAYIMLANDI

Derneğimiz üyelerinden Y.Yalçın GÖKTÜRK ün bir yıl önce yayımladığı bir makalesinde ÖKC lere ilişkin olarak sunduğu önerisi hayata geçirildi. Gelir İdaresi Başkanlığı\’nın 25.12.2015 de Resmi Gazete\’de yayımlanan 465 Sıra Nolu VUK Tebliği ile artık mükelleflerin yazar kasa işlemleri için vergi Dairesine gelmesine gerek olmayacak. Bundan böyle mükelleflerin yeni satın alacağı,devredeceği,hurdaya ayıracağı yeni nesil ÖKC\’lerin tüm işlemleri ÖKC satışı yapan firmalar ve bunların yetkilendirdiği servisler aracılığıyla yürütülecek.

Maliye Bakanımız Sayın Naci AĞBAL ın göreve gelmesinden hemen sonra çıkarılan çeşitli VUK tebliğleri kayıt dışı ekonominin azaltılması ve elektronik ticaretin kavranmasına yönelik birçok yeniliği beraberinde getiriyor. Bakanımızın AA ya yaptığı açıklamalarda; bakanlığın teknolojiye yaptığı yatırımlar sayesinde, mükelleflerin ödeme kaydedici cihaz alımı, bu cihazların vergi dairesine kaydı, bir başka mükellefe devri veya hurdaya ayrılması gibi işlemler için vergi dairelerine gitmesine gerek kalmayacağını, mükelleflerin, bu işlemleri Gelir İdaresi Başkanlığının ve ödeme kaydedici cihaz üreticilerinin sunacağı elektronik ortamlar vasıtasıyla yapabileceğini ifade etti.

Yapılan tüm bu değişikliklerle, söz konusu alanlarda kayıt dışılığın önemli oranda önüne geçileceği bilgisini veren Sayın Ağbal, bu sayede vergi gelirlerinin artacağını, maliyetlerin düşeceğini ve hem devlet hem de mükelleflerin bu düzenlemeler sayesinde ciddi oranda fayda sağlayacağını söyledi.

Bizlerde değişimin öncüsü olmaya devam eden Maliye Bakanlığı nın bu hızlı ve yerinde adımlarını sonuna kadar destekliyor, bu vesileyle Sayın Bakanımıza yeni görevinde ve çalışmalarında başarılar diliyoruz.

İlgili Linkler :